Yleistä kilpailuista

Kilpailija osallistuu kilpailuihin aina omalla vastuullaan!

Kilpailun järjestäjä ei siis korvaa kilpailuissa hevoselle tai ratsastajalle tapahtunutta vahinkoa.
SRL:n jäsenillä on kuitenkin jäsenetuna tapaturmavakuutus, joka on voimassa ratsastukseen ja hevosten hoitoon liittyvissä tilanteissa, myös kilpailuissa sekä välittömillä matkoilla kilpailupaikalle tai tallille. Jäsenvakuutus korvaa ihmisen tapaturmasta aiheutuneita lääkäri ja muita kuluja tiettyyn rajaan asti. Ottamalla nk. lisävakuutuksen voit nostaa korvaussummia sekä laajentaa korvaukseen piiriä. Lisävakuutuslasku tulee jäsenkortin mukana.
Hevosen omistajat, ratsastajat ja hoitajat vastaavat itsensä tai hevosensa aiheuttamista vahingoista kolmannelle osapuolelle. SRL suosittelee vastuuvakuutuksen ottamista.


RvR:n järjestämissä kisoissa korostamme turvallista osallistumista! 

  • Seuran kisoissa on erilliset paikat katsojille ja hevosen kanssa oleville, kulku katsojien ovesta on kielletty ratsukoiden suoritusten aikana. 
  • Osallistujilta vaaditaan asianmukaiset ja turvalliset varusteet hevosen kanssa toimiessa. 
  • Estekilpailuissa alle 18-vuotiaille suositellaan turvaliivin käyttöä. Ratsastuskoulun ensiaputarvikkeet ovat tarvittaessa seuran käytettävissä. 
  • Kilpailuissamme on aina mukana ratsastuskoulun opettaja, he tuntevat sekä ratsut että ratsastajat ja näinollen pystyvät ennakoimaan riskitilanteita ja siten välttämään niitä. Opettajat ovat myös ensiaputaitoisia. (kurssi suoritettu syksyllä 2016)